Grundreceptet utgår från ”Vår Kok Bok”, men anpassad till allergiker och med annan fyllning. Det är lite sommarvila på bloggen nu men idag gjorde jag en härlig sommartårta för att fira att vi nu är inne i juni månad
Goda glutenfriaochmjölkfria syltgrottor. En av gästerna är glutenintolerantoch därför bakade jag dessa glutenfria syltgrottor som jag hämtat från Jessica Frej och Maria Bloms bakbok Nytt Fikabröd
Riktigt, riktigt maffig och god blev den här glutenfria fruktkakan som jag lyckades åstadkomma igår. Nu har det tack och lov stillnat, menhimlen är mulenoch grå
Väljer du en grövre mjölkfrioch naturligt glutenfri mix, måste du ta lite mer vätska – se ovan. Tillsätt resten av vätskan, salt, ev socker och det smälta mjölkfria margarinet
Glutenfriaochmjölkfria bovete- och havrescones med chiafrön. Jag föredrar att använda yoghurt när jag bakar glutenfria scones, då jag tycker får en bättre konsistens
Häromdagen hjälptes Lilla I och jag åt att skörda de allra första krusbären för i år, och de hamnade i en lättgjord och god fika- eller efterrättskaka som är både glutenfriochmjölkfri
Till första advent gjorde jag en helt mjölkfri variant av kakan med mjölkfritt margarin och ekologisk havregrädde från Oatly, ochden blev precis lika bra
Lax- ochspenatlasagne (mjölkfri). Klockan är två på nattenoch jag är fortfarande vaken… Har testat att räkna får men till slut så bestämde jag mig för att det vara lika bra att gå upp för det blir nog ingen sömn inatt
Banankakan är både glutenfriochmjölkfri, men inte helt vegan eftersom den innehåller ägg. Just den här kom till alldeles efter nyår när det låg halvätna och lätt bedagade bananer lite här och var efter "småkottarnas" framfart
Vispa först ner rismjölken sedan det mjölkfria margarinet och sist ägget. Här kommer ett fantastiskt enkeltoch gott recept som förgyller vilken helgfrukost som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.