1/4 -1/2 spetskål
(spidskål) i tunna strimlor ( nog nästan en halv liter)
2
buljontärningar (kung Markattas umami – eller nån annan vegetarisk variant)
Strimlad färsk ingefära – nog en matsked. (inte riven men i tunna stavar – det är så gött att bita till i en strimla och få ett extra shot ingefära medans man äter)
1/4 –
1/2 färsk chili i tunna skivor (beroende på styrkan i chilin och ens egna smak)
. 9 dl
vatten
lite citron eller lime saft
Kanske lite rester att lägga i botten av skålen: strimlad kyckling, korvbitar – eller som jag hade i kylen: två asiatiskt kryddade kalv-köttbullar. (Eller så klart samma typ av rester i vegetariska varianter).
Mixa med mixerstav till en slät soppa. De vegetariska receptenpå vår blogg har många läsare och jag hoppas verkligen att vi kan inspirera till ett grönare liv
Mixa med mixerstav till en slät soppa. De vegetariska receptenpå vår blogg har många läsare och jag hoppas verkligen att vi kan inspirera till ett grönare liv
Det kanske verkar lite konstigt att ha rostad kokos påensoppamen här funkar det. Äppelcidervinäger i soppor är ett väldigt enkelt sätt att ge smakerna en rejäl skjuts
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.