Densvarta goda trumpetsvampen. I år har jag haft lyckan att hitta den här delikatessen vid två tillfällen och det tillhör inte till vanligheterna där jag bor
Vill gärna ha burkar, flaskor och tuber (vet att just de där varorna har ett speciellt namn som jag bara inte kan komma på nu) med diverse tillbehör, smaksättningar och vad det nu kan vara
Har ni lyckan att ha svarttrumpetsvamp hemma så är en soppa av den underbart god att äta. Jag har aldrig sett att man kan köpa den i affärerna men jag kan ha missat det och har turen att ha mina hemliga ställen i skogen
Hjortsadel med mild viltsmak serverat tillsammans med en mustig blåbärssås med rödvin, en krämig och len potatispuré efter ett recept av Heston Blumentahl samt smörstekt gul och svarttrumpetsvamp
Därför blir jag aldrig sur när någon glömt lägga tillbaka brödet i brödburken och rycker bara på axlarna när en bit parmesanost glidit ur plastfilmen och blivit torr och vit längst inne i kylen
I enburk eller karaff, varva grönsak med smaksättare och häll sedan på lagen. En mysig aktivitet att hålla på med dessa regniga sommardagar är att göra inläggningar
Tropea är en kommun som ligger i provinsen Vibo Valentia i Kalabrien. Blanda tonfisk, svarta oliver och lök och krydda med citrondressing, salt och svartpeppar
Nu är det snart bara en vecka kvar innan jag blir helt på egen hand, och bloggar på heltid. Vet att jag typ sa exakt samma sak i förra inlägget, men alltså ärligt
Buljong med rimskivling olivolja, till stekning 2 morötter, skalade och grovhackade 2 gula lökar, skalade och grovhackade ca 50 g stjälkselleri, grovhackad 1 msk timjan 2,5 l vatten ca 200 g rimskivling salt. Risotto2 l svampbuljong 2 dl frysta ärtor olivolja, till stekning 2 gula lökar, hackade 4 klyfta vitlök, finhackade 6 dl arborioris 4 dl trattkantareller och svarttrumpetsvamp salt peppar 1 dl proseccovin parmesanost, riven (efter smak)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.