Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen. Kikärtsspad är ett substitut för äggvita, och agerar alltså bindande (håller ihop bakverken)
I veckan som gick fyllde min mamma år och ikväll är det dags för kalas för hela tjocka släkten. Jag har lovat att fixa efterrätt och passade på att testa ett nytt recept nu på förmiddagen
Vispa ihop smör, vaniljsocker och strösocker, tillsätt den smälta chokladen och sen ett ägg i taget och vispa så det går ihop till en slät massa, sikta i vetemjölet
(Vill man ha kolasås så hoppar man bara över den mörka chokladen) Förutom begreppsförvirringen så är satsen chokladsås på tok för stor, halvera den och det räcker ändå gott och väl till alla browniesarna
En god brownie sitter alltid på sin plats och den här är riktigt jäkla god och kladdig. Bäst är att göra den dagen innan servering och sen låta den vila i kylen över natten så att den hinner sätta sig
Veganska brownies men lakrits, soyagrädde och granatäpple (glutenfri). I stället för ägg använde jag kikärtsspad och istället för vetemjöl - glutenfritt och mjölkfri mjölmix
Om jag fick bestämma skulle jag kavla wienerdeg var och varannan dag. Göra olika varianter på bullar, fixa fantastiska smördegsbakelser och slänga in en trevåningstårta lite då och då
Brownie kaka med chokladglasyr och kiwi på toppen, en helt underbar kaka som var saftig och krämig. Denna Brownie kaka blir väldigt gott med vispad grädde och kaffe
Älskar ni brownie och älskar ni S'mores så har ni här den ultimata kakan som smakar gudomligt gott. Yammie bor i Berlin, älskar att baka och lärde sig konsten av matlagning från tidig ålder då hon växte upp med sju syskon i familjen
Ridån gick upp och först ut stegade tre små starters , till varmrätt beträdde en vintervårlig rätt scenen med rödingsfilé som huvudrollsinnehavare, avslutningsakten bestod av kaffe och en kalasgod kaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.