”Svetta” de skalade och i bitar skurna grönsakerna i smör och olja.
Slå på buljongen och låt koka tills de är nätt och jämnt mjuka.
Mixa.
Slå på grädden låt koka upp smaka av med salt och peppar.
Placera finhackat knaperstekt Vindelnrökt sidfläsk tillsammans med smörfästa små kantareller, 1 förvälld sparrisknopp och 1 liten förvälld bukett broccoli i tallriken. Slå den heta soppan över.
Suppe blev det på onsdagen. En varm och mättande soppa gör så gott i magen och jag kan nästan känna hur kroppen suger åt sig av alla välgörande vitaminer och andra nyttigheter från rotfrukter och blomkål
Ella ville baka häromdan, det fick bli dessa blondies. Supergoda. Även enkla att göra. Snart är det midsommar och det har verkligen inte varit något strålande väder och ser inte ut att bli det heller
Då var det återigen dags att koka soppa till en sjukling. Denna gång är det vår äldsta dotter som är förkyld och har fått besvärliga virusblåsor i munnen, så kallade afteblåsor, vilket gör vansinnigt ont
Koka upp vatten och buljong i en gryta. Tillsätt sommargrönsakerna och broccolin, och koka dem mjuka. Fräs matfettet i en kastrull och tillsätt mjölet under omrörning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.