Ella Nilssons rotsaks & grönsakssoppa
Världensbästa matblogg
Världensbästa matblogg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • Rotsakssoppa
  • 1½ liter grönsaksbuljong
  • 300 g mandelpotatis i små bitar
  • 100 g palsternacka i små bitar
  • 50 g purjolök/schalottenlök i små bitar
  • 50 g rotselleri i små bitar
  • 50 g morot i små bitar
  • 50 g jordärtskocka i små bitar
  • Smör o olja
  • Kryddor (lite lite salvia)
  • salt och peppar
  • 2 dl grädde
  • ”Svetta” de skalade och i bitar skurna grönsakerna i smör och olja.
  • Slå på buljongen och låt koka tills de är nätt och jämnt mjuka.
  • Mixa.
  • Slå på grädden låt koka upp smaka av med salt och peppar.
  • Placera finhackat knaperstekt Vindelnrökt sidfläsk tillsammans med smörfästa små kantareller, 1 förvälld sparrisknopp och 1 liten förvälld bukett broccoli i tallriken. Slå den heta soppan över.
  • Totalt 45 gram i varje tallrik av
  • 15 g sidfläsk
  • 10 g kantareller
  • 10 g sparrisknopp
  • 10 g broccoli

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.