Idag är jag ledig och ska laga en god kycklingsoppa och har bakat ett durumbröd att ha till. Sorry för uteblivet blogginlägg igår, faktum var att jag inte lagade någon mat
Det här är ett bröd som kväver lite arbete, inget man kanske ger sig på mitt i veckan. Degen behöver bearbetas ordentligt, jäsa över natten och ytterligare jäsning krävs efter utbak dagen efter
Helgen har varit ledig och inbjudit till lite experiment i köket – och det passade extra bra då jag nyligen köpte ännu en brödbok, “Den Franske Bagaren
Ett helt underbart gott bröd som går lätt att baka om du har en färdig levain eller vit surdeg. Man tillsätter lite jäst som hjälp på traven för att det ska gå lite fortare än om det bara bakas på levain
Italienskt durumbröd blev det denna morgon på min födelsedag. Som ni vet så är mitt favoritmjöl durum för att de blir så gott med fyllig,rustik smak och en härlig gul färg
Durumbröd. Måste bara tipsa er om två stycken så himla lättbakade men ändå supergoda bröd. Har bloggat om båda två förut men dom är värda att få komma fram i rampljuset igen
Här använde jag ett Durumbröd bakat med kärlek. Avskyr verkligen smörgåstårta, när den består av ett hopkok av kokt billig skinka blandad med crabsticks och vattniga räkor och majonäs som smakar kemikalier
Igår morse bakade jag ut dessa frallor med solrosfrön och torkade fikon, vilka var gjorda på samma deg som detta durumbröd jag bakade för några dagar sen
Just denna fralla blev det inte då utan skållade råglimpor, durumbröd och mammas frallor. Durumbrödet hade jag testat innan men ville göra det en gång till och denna gång blev det baguetter och ett stort bröd
Durumbröd. Durumbröd. Mmm, lyxig söndagsfrukost är inte fel, inte fel alls. Det blir ju dock en lite försenad frukost, men den som väntar på något gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.