Detta är ett gammalt recept på bloggen som jag har uppdaterat med nya bilder. Kungen av alla såser och dressingar som finns i det libanesiska köket, om du frågar mig
Riv vitlöken och blanda med några matskedar olja. Det här är en av de godaste såser/krämer man kan servera till kött eller fisk – den libanesiska vitlökskrämen
Den funkar jättebra om du äter LCHF då det är en sås med mycket hög fetthalt. Libanesisk vitlökssås eller vitlökscreme är en sås som är otroligt gott till allt möjligt, grillat kött, skaldjur, fisk, ja nästan allt
Det här receptet är hämtat från Buffé och lockade med tillagningssättet. Jag gjorde en tabbouleh med linser och bulgur till men det fungerar säkert alldeles förträffligt med ris
Då är det rätt skönt att gå in och värma sig med den här libanesiska grytan. Den ger djup åt smaken, ungefär som en mörk baryton i en kör med många röster
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.