Dumplings
Kristins
Kristins
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Räk, lime & chili, 15-20 st 200 g räkor (frysta eller färska)
  • 1 lime, zest
  • 0,5-1 spansk peppar
  • 1 knippe gräslök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • Kyckling, ingefära & koriander 15-20 st 200 g färs, här var det kyckling
  • 2 späda salladslökar
  • 1 knippe koriander
  • 1 msk riven ingefära
  • 0,5 msk sesamolja
  • en nypa salt, peppar & socker
  •  
  • Så här gör du
  • Finhacka salladslök och koriander. Blanda samman med allt det andra i en bunke. Låt gärna smeten stå i kylskåp och dra i ca 30 minuter
  • Ångkoka i bambukorgar
  • Lägg salladsblad, kinakålsblad eller bakplåtspapper i botten på bambukorgen. Placera den ovan en kastrull med vatten. Placera dumplings och ångkoka dem tills de är klara, ca 12-15 minuter
  • Krispig nudelsallad
  • 200 g risnudlar
  • 100 g vitkål
  • 1 liten morot
  • 1 liten rödlök
  • Vinegrette
  • ½ chili, här var det spansk peppar där innervägg och frön skrapades bort.
  • ½ finriven solovitlök
  • 1 msk sesamolja
  • 2 tsk finriven ingefära
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk socker
  • ½ lime, saften
  • Salt honungsdipp
  • 1,5 dl japansk soja
  • 3 msk honung
  • 0,5 lime, skal och juice
  • 0,5 chili, hackad
  • Sesammajonäs
  • 1 1⁄2 dl majonnäs
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk rostade ljusa sesamfrön
  • Sweet chili dip
  • 1 dl chilisauce
  • 1 msk honung
  • 1 tsk grovkornig peppar
  • en nypa salt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.