För att inte hamna i det klassiska grillfacket tänkte jag att istället för den ständigt återkommande salladen till grillningen, så får det bli en hederlig duchessepotatis samt en mustig grönpepparsås med stänk av konjak och som en liten överraskning i smakövningen tillsätter jag även en marmelad på rödvin och rödlök som ger smaklökarna en resa de sent skall glömma
Det har varit lite stiltje med bloggadet de senaste dagarna, eftersom jag har varit sjuk, men här kommer i alla fall duchessepotatisen som jag gjorde i fredags
Länge har jag suttit framför datorn med haklapp och handduk och dregglat över Linda/Kryddburkens fantastiska köttbitar som fått tillagas i låg temperatur och i lååååång tid
Före nyår sålde Coop oxfilé för 119 kr/kg och vi passade på att handla. Inköpet resulterade bland annat i att vi förra helgen åt en god middag - lite som plankstek, men samtidigt absolut inte (den innehåller inte ens planka)
Duchessepotatis1 kg mjölig potatis 50 g smör 2 äggulor 2 tsk salt 1 tsk vitpeppar. Kött800 g hjortytterfilé (och smör till stekning) rapsolja 1 msk salt 1 tsk svartpeppar 50 g smör 2-4 enbär, krossade
Till det behöver jag Duchessepotatis. Lägg Duchessepotatis på botten på. Duchessepotatis. Duchessepotatis. Idag gav jag mig på en 70-talsklassiker - igen
DuchessepotatisSkala och koka potatisen. -)4 port4 slätvarsfiléer (se till att få med skrovet till fisken)100 g smör0,75 l torrt vitt vin (en flaska)3 bananschalottenlökar100 g champinjoner, vita4 dl vispgräddesalt eftersmakcayennepapper efter smak3 lagerblad5 vitpepparkorn1 liten purjolök6 färska sparrisar100 g oskalade räkor1 kruka tilllite oljaDuchessepotatis1 kg mjölig potatis50 g smör3 äggulor1 dl matoljasalt efter smakpepparmix efter smakriven muskotnöt efter smakGör så här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.