En enda smet, ändå blir resultatet en kaka med två lager. Ett undre krämigt skikt med ett stycke fluffig sockerkaka på toppen – sådant kan väl inte kallas annat än magi
Och givetvis går den att njuta av med bra ingredienser så att vi som väljer att (eller måste) äta en kost utan vetemjöl, socker och mjölk också kan få njuta
Snart fredag och jag påminner om denna drömgodamorotskaka som är bakad på mandelmjöl. Morotskaka är tillsammans med kardemummabullar mina absoluta favoritbakverk, vilka är era
1100 g mandelmjöl. 1Vispa ihop ägg och socker poröst i en bunke med elvisp i 2-3 minuter. 1Häll ner smeten i en brödform, klädd med bakplåtspapper. 1Vispa ihop smör och färskost med en elvisp till en fluffig blandning
Naturligtvis kan ni ertsätta sötningsmedletmed socker. Klä en form med bakplåtspapper (jag använde en rund form med avtagbara kanter, cirka 21 cm/diametern) och häll i smeten. 1½ dl mandelmjöl*
Vispa osten slät tillsammans med florsockret och smaksätt med citronskal och saft. Morotskakan. 1 1/4dl lätt kvarg (funkar säkert med keso också). 100 g cream cheese (med låg fetthalt
Känn med en brödsticka - den ska inte vara kladdig. Min morotskaka gjorde succé i lördags. Morotskaka,. Smörj och bröa en kakform med löstagbar kant (helst 24 cm i diameter)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.