I helgen blev jag otroligt sugen på nybakade frukostbullar. Det finns väl inget bättre än lördags morgon, en kopp nybryggt kaffe och nybakade väldoftande frukostbullar
Till gårdagens kräftskiva så provade jag dessa ljusa dinkelbullar. Ljusa dinkelbullar, 24 st. Har en bra Allt om mat sparad (el flera års prenumeration
Den såg inte mycket ut för världen och det var egentligen alldeles för lite kvar för två personer, men vi löste det genom att äta förrätt (dinkelbullar med dadelkräm › recept här
Kalljästa dinkelbullar med havre. Kalljästa dinkelbullar med havre. Har haft lite (ganska mycket) bloggtorka på sistone, jag har inte bakat så mycket alls men jag har lite på lager från tidigare som kanske kommer att dyka upp här
Så om jag kanske skulle skippa kryddorna nästa gång skulle det nog bli perfekt för min smak ^^Receptet är taget ur boken a piece of cake, där kallar hon dom för dinkelbullar
Rör ut jästen i en degbunke med den ljumma mjölken. Klicka ner rumstempererat smör, salt, solroskärnor, dinkelmjöl och nästan allt vetemjöl special och arbeta ihop till en smidig deg
Smula jästen i en skål. Smält smöret. Blanda i crème fraiche och mjölk. Värm till 37°. Rör ut jästen i lite av degvätskan och rör om så att den löser sig
Förra veckan skröt jag om att bullar skulle bakas på kanelbullens dag, vilket det också gjordes. Min lilla syster och jag bakade 4 olika sorter minsann
Igår gjorde jag Nils dinkelbullar med jordgubbar, ett recept hämtat från senaste ELLE Mat & Vin. Bullarna blev väldigt goda, men ganska svårhanterliga eftersom jordgubbarna gärna mosas när man stoppar bullarna i en plastpåse exempelvis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.