Gör en bottenredning på smöret och vetemjölet, spä med buljongen och låt koka upp. Lägg köttet i en stor gryta tillsammans med grönsaker och kryddorna, täck med kallt vatten
I fredags köpte jag denna fina kalvbog på Sandströms , meddillkött i tankarna. Vi har haft mina föräldrar på besök i helgen, och för söndagens middag kände jag starkt för att sätta ihop en meny med lite mer klassiska, svenska smaker
Fantastisk god köttgryta som kan göras på antingen kalv eller lamm och som med sin perfekta balans mellan syra, sötma och sälta snabbt blir en succé på middagsbordet
Dillkött i dillsås är klart att servera med kokt eller pressad potatis samt ev. om du kokar med ben och sedan skära köttet i mindre bitar och blanda i såsen vid servering
Det slog mig att det var alldeles för länge sedan jag la upp ett vanligt, hederligt recept här på bloggen, så för att kompensera den rådande recepttorkan och göra en micropaus i Toscanainläggen kommer här ett recept på vad man kan göra med några skivor lammkött
ca 0,75 kg grytbitar av lamm (bog, bringa, rygg) 1 purjolök, stor 0,75 l kantareller (eller annan svamp, färska eller 200 g från burk) salt svartpeppar 1 msk vetemjöl 2-3 dl buljong, från tärning 2 gröna paprikor 1 röd paprika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.