Får se om det är någon som hittar tilbaks hit igen. Tänkte starta min come back med att bjuda på ett recept på en tårta som jag gjorde till min sons födelsedag
-Gott-i-gott-i. Så ni förstår nog att vi hade flera matlådor med denna rätt i fler aveckor. För en si så där 10årsedan hade vi en favorit här hemma som bestod av kycklingfilé med en sås gjord på grädde och ingefära. Tillslut föråt mig så på det och det har tagit mig 10ÅR att komma över det. 5-6 dl grädde1-2 msk kinesisk soja. Häll över såsen och in i ugnen på 200-225°C, i ca 20-30 minuter. 5-6 dl grädde
Eftersom vi har en gasspis här var vi extra försiktiga med värmen - lite lägre temperatur gör bara att frityrsmeten inte får lika mycket färg och att tillagningen tar längre tid
Så fort det går för fyra härliga dagar att försvinna. Mixa sesamfrön i en blender eller köksmaskin tills de finfördelats något och tillsätt sedan resten av ingredienserna och mixa till en deg
Riv parmesanosten och lägg åtta små högar på ett bakplåtspapper, ställ in i ugnen i 200 grader i 5-7 minuter tills de fått lite färg, låt svalna. 2017-07-30 @ 21. 5-7 minuter till
Hela förra sommaren körde jag med min grillsås som var creme fraiche-baserad och innehöll fetaost och rödlöksmarmelad, men i år gapar kylen tom på sådan marmelad
Mormor Anna-Gretas flädersaft. Idag har jag satt årets flädersaft. 90 gram citron- el vinsyra. Jag såg att blommorna på fläderbusken precis har slagit ut
Idag bakade jag årets första lussebullar. Det var faktiskt till viss del efter att jag igår tittade igenom bloggstatistiken och såg att folk hade börjat googla som galningar efter bra recept på lussebullar
- Nejmen. Låt svalna och dela sedan i tre delar, så här som min mamma gör på den här bilden. Nu är det nog årets sista jordgubbar som finns ute i butikerna och trädgårdslanden
Vi får ju äta sill. Har f o m i år instiftat en egen kulinarisk utmaning. I år kände jag att det var tvunget att spegla lite av den nordisk trenden som råder och all inspiration jag hittills fått från t ex Noma och bara genom att läsa massor av mattidningar och härliga receptböcker som kommer på löpande band
En riktigt glad påsk önskar jag er alla, med denna minst sagt färgsprakande och vårigapåsktårtaMed smak av hallon, mjölkchoklad, grädde - och massvis av påskgodis - är detta en tårta som glatt välkomnas av de flesta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.