Måndag igen och köttfri dag. En indisk linsgryta får det bli. Servera med basmatiris, turkisk yoghurt, nybakat naanbröd och chutney (recept här i bloggen)
Vi äter vegetarisk mat varje tisdag, och den här veckan blev det en mycket god dhal (indisk gryta) med röda linser, körsbärstomater och härliga kryddor
Massor av kryddorna i kvällens dhal är ekologiska från Urtekram. Servera dhal med ris och naanbröd. När jag la upp maten fick jag känslan av att jag gick på Alcatraz med en ståltallrik och fick en slev ris, en slev dhal och ett par bröd slängda på min tallrik av en sur fängelseväktare
Rätten, Dhal, är en vanlig indisk rätt där man använder baljväxter som bas. Jag har hittills bara testat dhal baserad på linser, vilket har varit gott, så nästa gång det blir dhal tänkte jag testa med mungbönor, för det används sällan här hemma
Rätten, Dhal, är en vanlig indisk rätt där man använder baljväxter som bas. Jag har hittills bara testat dhal baserad på linser, vilket har varit gott, så nästa gång det blir dhal tänkte jag testa med mungbönor, för det används sällan här hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.