Häll vatten i en vid gryta och tillsätt purjolök, ingefära, citronskivor, vinäger, dill och salt.
Låt lagen koka upp och sedan puttra under lock 10 minuter innan du lägger ner laxbitarna.
Koka laxen på svag värme under lock 10-15 minuter, lite beroende på hur stora bitarna är.
Dra därefter grytan från värmen och låt fisken kallna i lagen.
Servera med valfria tillbehör, vilka vi valde ser du på bilden. Egentligen behövdes ingen sås tyckte vi, men är du ändå sugen så hittar du några förslag här, här, här och här.
Sås. I denna grupp har detlänge pratats om goggabollar, som är en slags köttbullar. Det finns en Facebook-grupp som heter Vad lagar du till middag idag, som jag är medlem i
Kanske är detså att man får tänka till lite för att laga något gott som inte kostar skjortan, lite framförhållning så man inte står där med antingen en trist falukorvsring eller en galet dyr bit pepparbiff
Vi har ju varit varandra så nära sålänge, det hade varit tråkigt om detta vore slutet. ) bar det av mot Ruus Bakstuga som ligger en liten bit norr om Alingsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.