Det smakar så mycket godare än det låter!
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Inkokt lax
  • 150 g färsk lax/person
  • ½ purjolök, skivad
  • 50 g färsk ingefära, skivad
  • 1 citron, skivad
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk salt
  • 1 dl hackad dill
  • 1 liter vatten
  • Häll vatten i en vid gryta och tillsätt purjolök, ingefära, citronskivor, vinäger, dill och salt.
  • Låt lagen koka upp och sedan puttra under lock 10 minuter innan du lägger ner laxbitarna.
  • Koka laxen på svag värme under lock 10-15 minuter, lite beroende på hur stora bitarna är.
  • Dra därefter grytan från värmen och låt fisken kallna i lagen.
  • Servera med valfria tillbehör, vilka vi valde ser du på bilden. Egentligen behövdes ingen sås tyckte vi, men är du ändå sugen så hittar du några förslag här, här, här och här.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.