1 stor
strimlad purjo, 2 slantade morötter 2-3 charlottenlökar, 2-4 stjälkar selleri, 1 buljongtärning (fisk). Lägg ner i en låg vid kastrull.(blanda lite) Lägg på gaffelbitar av torsk eller lax.
1-2 tsk
oregano och 1-2 tsk dragon och ca 2 dl vatten + 2 dl matlagningsgrädde. Låt sjuda tills fisken är klar och morötterna "lagom".
Inte bara inför och under julen utan detgår att läsa i så gott som varenda mattidning om hur gott och nyttigt det är med kål året runt och alla möjliga sorter presenteras
Glöm inte det vänner när ni får kallelsen till mammografin, att gå, en undersökning som går fort, gör knappt ont och den räddar liv, bättre livförsäkring finns knappast
) Kör smör, ägg, råsocker och vaniljpulver i en matberedare, alternativt med elvisp. ) Kör smör, ägg, råsocker och vaniljpulver i en matberedare, alternativt med elvisp
Jag tänker att jag delar med mig av receptet och sedan hur jag skulle göra om de till det bättre. När jag bakar och provar mig fram med diverse mjölsorter och ägg
Blanda sedan ner det i degvätskan. vetekross. 1vatten. 1jäst. 1olja. 1salt. 1vetemjöl. 1smör. 14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna
För fyllningen valde jag lime istället för citron, med hopp om att den inte skulle vara riktigt lika sur eftersom jag minskat på mängden socker i fyllningen
När fantasin tryter och kokböckerna inte är lika roliga längre så tappar jag fokus. Det finns en uppsjö medbra recept och massvis med tips både i kokböcker, på nätet och bland matbloggare
Mängden olika chilifrukter lockar också till att testa nya sorter. Min favorit har länge varit en sort som kallas ”Vampire”, vilket förmodligen beror på att frukterna först är mörklila, på gränsen till svarta, innan de mognar till blodrött… Men också habanero är gott, inte minst på grund av att det är rejält med fart i en habanero
Det kan göra det ibland, speciellt när man får sådana där genialiska idéer som man bara måste prova om de verkligen fungerar likabra i praktiken, som de gör i teorin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.