3 dagar
i löparspåret så fick jag bara detta.. och gott var det inte ens.. Och hur mår jag? Inget vidare egentligen, och hungrig är jag direkt efteråt.
Detdärmed smoothies. En grej med bärsmothies är ju att det inte alltid är så billigt vare sig med frysta eller färska bär och kanske inte alltid man kan plocka själv
Jag må vara lite fånig, men jag finner en så oerhört stor tillfredsställelse i att ha möjlighet att gå till en riktig köttbutik, be om ovan nämnda färser, och därefter ha nöjet att vänta medan färsen mals
rött vin blandas med konjak, cointreau, massa apelsin, citron och en och annan kanelstång. Jag skivar även upp lite extra citron och apelsin som jag lägger i frysen och lägger i med isbitarna vid serveringen
Det blir en stöddig limpa som väger en bit över kilot och påminner ganska mycket om ett sådant där klassiskt tyskt rågbröd med hela kärnor – rejält med tuggmotstånd alltså
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Det här brödet är så gott. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Det här med vardagsmat…. När jag var liten hände det ganska ofta att vi åt efterrätt. Över alltihop ringlade jag olivolja och strödde flingsat och toppade med smulad fetost
Av det som blev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idag blev det ”Kyckling i ugn med mango chutney och sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
Det gör jag bäst promenerandes med hund sällskap. I eftermiddag har jag gått en långrunda med Tyra. Det finns många tankar som tar för stor plats innanför pann benet och då behöver jag fundera och sortera
Det har inte heller den där gummiaktiga konsistensen som bröd med fiberhusk brukar ha. Om du har provat vet du vad jag menar…den där konstiga suddgummiaktiga konsistensen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.