Stuvad herrgårdslake, rom och frästa citronklyftorNu i februari är det säsong att göra stuvad lake. Jag grävde i mina arkiv av gamla kokböcker och fann att det verkar finnas ett sätt att stuva lake på för varje landskap i Sverige
229 kr 1 Red Bull. Bygg drinken i ett highballglas med is. Övrigt om Bacardi Apple. Bacardi Apple är en perfekt mix av traditionell ljus Bacardi smaksatt med äpple
2 cl grädde. Blanda halva mängden av vodkan, grädden och en banan med samt Bols Blue i en mixer. Blanda andra halvan av vodkan och Bols Vanilla likören i en annan mixer
Tappa den levande laken på blod genom att snitta upp den vid halsen(för att få ett så vitt och fast kött som möjligt) Låt skinnet vara kvar, eftersom det ger en godare och fylligare smak buljongsmak till soppan
20-25 ihopsatta kakor. 200g rumsvarmt Smör. 2. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 8-12 minuter. 20-25 assembled cookies. 200 g Butter at room. 2. Bake in the oven for about 8-12. 200g rumsvarmt Smör. 200 g Butter at room
200°C. 250 g Smör. 2. 200°C. 250 g Butter. 2. 250 g Smör. 250 g Butter. Dessa kakor är mycket enkla att göra men kräver lite teknik för att spritsa då smeten är ganska hård
20-25 kakor. 125 g Rumsvarmt smör. 2,5 dl Vetemjöl. 2,5 msk Kakao. 2. Grädda i ugnen i ca 12-15 minuter. 20-25 cookies. 125 g Room temperature butter. 2,5 dl Flour. 2,5 tbsp Cacao. 2. Bake in the oven for about 12 to 15 minutes. 20-25 kakor. 125 g R. 2,5 dl V. 2,5 msk. 20-25 cookies. 125 g Room temperature butter. 1 Egg 2,5 dl Flour. 2,5 tbsp Cacao
I tonåren kommer jag ihåg att vi fiskade lake på vintern i Västergötland. Vi borrade hål i isen på Lidan, som rinner ut i Vänern i Lidköping, och fiskade efter Lake som gick upp i ån för att leka
ca 25-30st á 10 cm i diam. 200°C. 125g Ägg. 275g Strösocker. 2. Sätt ugnen på 200°C. 25-30 cookies with 10 cm in diam. 200°C. 125g Egg. 275g Granulated sugar. 2. Preheat the oven to 200°C. Receptet är hämtat ur Jan Hedhs bok 277 sorters kakor. ca 25-30st á. 125g Ägg. 275g Strösocker. 125g Egg. 275g Granulated sugar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.