oblekt tygstycke (som ska vara kryddpåse i buljongen när den kokas). I mitt fall valde jag en soppa baserad på köttbuljong och denna skulle tillagas från grunden på märgben
)Hur den smakade är en historia för sej. Något som vi provat att kocka till i vårt kök flera många gånger (vi har faktiskt slutat räkna) är en av de vanligaste såserna i detta landet, nämligen Bearnaisesåsen
Lägg den i plastpåse i kylskåpet en timma. För några år sedan bjöd min sambos moster oss på dessa kakor när vi var och hälsade på och jag tog med mig receptet hem
Kontrollera att såsen inte kokar torr, behövs det tillsätter du vatten eller mera rödvin, och kom ihåg att såsen skall inte vara simmig när den är färdig, den skall vara rätt så tjock och djup i färg, den skall koka just så länge att den nästan håller på att börja karamellisera sig, då avslutas den och smöret monteras i, därefter skall den under inga omständigheter få koka mera
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.