Skeda upp riset i fyra djupa tallrikar och toppa med tofu- och grönsaksröran. Nyfikenhet och ett habegär väcktes hos mig och till min stora glädje fick även jag en burk av denna rökiga, fylliga och mystiska krydda av miss Meister när vi sågs senast
TwitterFacebookE-postGoogleGillaGilla Laddar. Livsmedelsverket/SLV har precis uppdaterat kostråden som är baserade på internationell, vetenskaplig forskning och är generella råd för Sveriges befolkning för god hälsa och med hänsyn till miljön
-) . Vi testade den för första gången i fredags och vi blev jättenöjda med den direkt. Vi köpte en ny gasolgrill häromdagen eftersom våran gamla kändes sunkig och trasig
Bytte ut grädden och tog bort smör och mjöl, inte allt för komplicerat m. Eftersom att både hon och jag vill äta gott och nyttigt så försökte jag mig på att göra en nyttigare variant på mammas moussaka på svenska
Det finns många ”innerätter” just nu som kvarg, chiapudding, raw food-bollar, fröknäcke, etc. Den ena dieten och trenden efter den andra dyker upp och efterföljs av andra
När jag fyllde år i fredags fick jag vinnaren av årets Sveriges Mästerkock Jennie Walldéns kokbok, Smaker i mitt hjärta-Korea möter väst, i present och i söndags provade jag att laga ett av recepten från kokboken, Thai fish cakes
Mät upp mjöl, skär kylskåpskallt matfett 5 - 6 bitar och lägg tillsammans med mjölet. Grädda i mitten av ugnen 200 grader ca 20-25 min avsluta med 2 - 5 min 250 grader. 1 - 2 vitlöksklyftor. 1 - 2 tomater
Pajfyllning och topping1 gul lök600 g nötfärs1-2 tacokryddpåsar (beroende på hur kryddigt man vill ha det)0,5 pkt krossade tomater3 st tomater2,5 dl creme fraiche2 dl riven ostFinhacka löken, stek den mjuk. Förgrädda pajskalet i 5-10 minuter, fyll det sedan med fyllningen. 1-2 t
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.