Men knaprigt är gott det också och kolasmaken var precis som den skulle. Jag testade att göra en glutenfri variant med naturligt glutenfritt mjöl och stärkelse
I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Den här gången använde jag ett nytt favoritmjöl jag hittat på Senza Glutine. Det går bra att använda andra naturligtglutenfria mjölsorter som du har hemma
Denna variant är mycket barnvänlig som alla kan äta. Här kommer en liten vårpresent, ett recept på glutenfria våfflor ur vår bok BAKA GLUTENFRITT – matbröd, kakor, tårtor och desserter (foto
Jag är rätt så nöjd med denna pannkakan, den bubblar upp och blir tjock och fin. Smöra en långpanna och häll i smeten, grädda i ca 25 min eller tills den har höjt sig, fått fin färg och inte kladdar
Denna typ av bröd brukar dock inte hålla mer än en dag men det gör den här härliga limpan. Teff finns i butiker på glutenfria hyllan eller bland hälsokost
Platta sedan ut den lite grann så den får ca 2 cm i höjd. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa upp äggen och tillsätt sedan sirapen och vinägern
Naturligtglutenfria scones (6 st)60 g sojamjöl. Det här receptet på scones är taget ur bakboken "Nytt bröd - baka gott utan gluten" av Jessica Frej och Maria Blohm
Pizzan blir seg, luftig och saftig när den är bakad. Det kan vara härligt att ha ett bra naturligt glutenfritt pizzadegsrecept till hands när man blir sugen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.