2 dl socker. 2 ägg. 2 tsk bakpulver. 2. Häll smeten i 10-15 muffinsformar (beroende på storlek) och grädda dem mitt i ugnen i 180 grader (jag använder varmluftsugn) i ca 15-20 minuter. 2 dl socker. 2 ägg 3,5 dl mjöl. 2 tsk bakpulver
Julgodisbuffé 2010. 2. 2. 200 g mjölkchoklad med daim. 1,5 - 2 dl cornflakes, ta lite åt taget. 2. 2 st ägg. 125 g kokosfett. 200 g mörk choklad. 2. ca 20 st. 125 g rumstempererat smör. 2 dl socker. 200 g mjölkchoklad. 2. Blanda ihop alla ingredienser till botten och tryck ut degen i botten på en ugnsform, ca 20*30 cm. Grädda i ca 20 min. Ta fram kakan ur kylen ca 20 min innan den ska serveras, annars finns det risk att gästernas tänder ryker =). ca 20 st. 20 st hasselnötter. 20 folieformar. 2. 250 g nougat. 2. Klä insidan av en form, ca 15*20 cm, med bakplåtspapper. ca 20 st. ca 20 st. 20 folieformar
2 ½ dl mjölk, fingervarm. 25 g jäst. 2. Kavla ut dem till rundlar i samma storlek som formen, ca 24 cm i diameter. Lägg en degrundel i bottnen på formen, ca 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 220 grader. Sänk värmen till 200 grader efter halva tiden. 2 ½ dl mjölk, fingervarm. 25 g jäst
250 g nougat. 2. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och "bröa" botten samt ca 2 cm av kanten med kakao. Hacka chokladen och 2/3 av nougaten grovt och smält i vattenbad. 2. 250 g nougat. ca 24 cm i diameter, och "bröa" botten samt ca. 2 cm av kanten med kakao. 2/3 av nougat
2 msk majsstärkelse. 2. 2 msk majsstärkelse. Ofta när man har främmande eller ska ha lite mys så åker en massa onödiga tilltugg fram på bordet, därför ville jag testa något nytt och framför allt nyttigt =)
250 g mörk choklad 80 %, hackad. 250 g mjölkchoklad 50 5, hackad. 200 g smör. 2. Klä en plåt eller liten fyrkantig skål med aluminiumfolie och häll chokladen i ett jämt lager, ca 1,5-2 cm tjockt. 200 g ljus blockchoklad. 2 dl ljus sirap. Smält allt utom blockchoklad och K-special i en kastrull2. Ställ i frysen i 2 timmar. ca 20 st. 2,5 dl grädde. 25 g rumstempererat smör. 2 tsk vaniljsocker. 2. Koka upp och låt koka kraftigt i ca 25 min. Smeten är klar när temperaturen är 125 grader eller smeten kan formas till en kula. 20 st. 2 dl vatten. 2 msk glykos. Smält socker, vatten och glykos i en tjockbottnad kastrull, använd termometer så går det snabbare att komma upp i rätt temperatur som är 120 grader. 2. rivet skal av 1/2 apelsin. 2. Häll chokladen i en aluminium form, ca 15*20 cm. ca 25 st. 1,2 msk torkat finhackat äpple. 2. 1 vaniljstång 250 g mörk choklad 80 %, hackad. 250 g mjölkchoklad 50 5, hackad. 200 g smör. 2 dl ljus sirap. ca 20 st Ingredienser. 2,5 dl grädde. 25 g rumstempererat smör. 2 tsk vaniljsocker. 20 st Ingredienser. 2 dl vatten. 2 msk glykos. rivet skal av 1/2 apelsin. ca 25 st
2 dl strösocker. 2 tsk vaniljsocker. 2 ägg. 2. Strö över pärlsocker och ställ mitt i ugnen, 200 grader, i ca 20 min. 2 dl strösocker. 2 tsk vaniljsocker. 2 ägg. Strö över pärlsocker och ställ mitt i ugnen, 200 grader, i ca 20 min
25 g smör. 250 g mörk choklad, hackad. 2. (om det är hög kakaohalt kan smeten vilja skära sig, rör då i 1-2 msk creme fraiche). 200 gram hasselnötter utan skal. 2 msk kakao. 2. 25 g smör. 250 g mörk choklad. 200 gram hasselnötter utan skal. 2 msk kakao
2,5 msk ströbröd. 2 msk smör. 2 krm nymalen svartpeppar. 2. 2,5 msk ströbröd. Igår rullades och stektes det köttbullar för glatta livet och de blev helt sagolikt goda med sin fina smak av kryddpeppar och porösa konsistens
25 g färsk, grovhackad ingefära. 2 st skaladeoch skivade clementiner. Koka upp alla ingredienser i en kastrull, sänk värmen och låt sjuda under lock i ca 20 minuter. 2. Koka upp alla ingredienser i en kastrull, sänk värmen och låt sjuda under lock i ca 20 minuter. 2
400 g torsk1 bit lax1 gul lök, hackadsmör att steka isalt, timjan1 fiskbuljongtärning½ tub mjukost2,5 dl tomat och saffran creme fraise3 dl gräddeca 3 msk vetemjölvit sås. 50 g smör5 dl mjölk3 msk vetemjöl1-2 tsk saltlasagne plattorca 2 dl riven prästostBörja med att steka löken och fisken. Grädda i 200 grader i ca 35 minuter. och där hittade jag hel anka, grisfötter, vildand, fasan, oxsvans och 2 nya sorters korv
12-14 bitar. 2 ägg. 2 dl strösocker. 2 tsk bakpulver. 2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter. 12-14 bitar. 2 ägg. 2 dl strösocker
2,5 dl mjöl. 2 tsk bakpulver. 2 tsk vaniljsocker. 2 dl havregryn. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Rulla ca 25 bollar som du plattar ut på ett bakplåtspapper på en plåt. 2,5 dl mjöl. 2 tsk bakpulver. 2 tsk vaniljsocker. 2 dl havregryn
2. 2 dl socker. 2 kanelstänger. 2. 2 färska fikon. 2 tsk flytande honung. 2. Ringla över lite honung och grädda dem i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. 2,3 skivor julskinka. 2. 2. Lägg på en klick smör och grädda i ugnen i 175 grader i ca 25- 30 min. 200 g kokos. 2. Klicka ut smeten på bakplåtspapper, grädda i ugnen i ca 12 minuter på 175 grader. 2 kanelstänger
ca 50 små (16-20 stora). 2 ägg. 1-2 tsk kanel. 1-2 tsk malen ingefära. 1-2 tsk malen nejlika. 2 dl vetemjöl. 250 g kesella. 2-4 msk florsocker. Fyll formarna till ca 2/3. Grädda i mitten av ugnen i ca 5-7 minuter de ska vara lite kladdiga i mitten (gör du stora så låt de gräddas i ca 12 minuter). 16-20 stora. 2 ägg
24 st. 1/2 äggvita. 2 msk smör. 1/2 msk olja. Rulla små bollar av smeten och platta ut dem till små rundlar, 2–3 cm i diameter, på plåten. 2. Grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 12 min. 24 st Ingredienser. 1/2 äggvita. 1/2 msk olja
Lucia betyder ljusbärerskan eller den lysande och föddes i Syrakusa ca år 283. 1,25 dl socker. 1 ägg (eller 250 g kesella). Grädda i 225 grader i ca 8-10 min. ca 24 st. 12-14 dl vetemjöl. Baka av 250 grader 8-10 min. 250 g mandelmassa. ca 24 st
20 st. 200 g smör. 1-2 msk vatten. 2 dl socker. 2 ägg. 2 frp saffran. 200 g sötmandel. 2. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter, tills fyllningen har stannat. Bild och recept lånad från Allt om Mat 20 st Ingredienser. 200 g smör. 1-2 msk vatten. 2 dl socker. 2 ägg. 2 frp saffran. 200 g sötmandel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.