12-14 dl vetemjöl. Lucia är här och jag hann varken se luciatåget på jobbet eller på TVn i morse, hade bestämt mig för att baka dessa bullar idag men inte heller det kommer att ske
I år kommer det att bli många recept innehållande saffran i adventskalendern, dels för att saffran är så sablans gott men också för att jag har väldigt mycket saffran i skafferiet
Ofta när man har främmande eller ska ha lite mys så åker en massa onödiga tilltugg fram på bordet, därför ville jag testa något nytt och framför allt nyttigt =)
Smeten är klar när temperaturen är 125 grader eller smeten kan formas till en kula. Smält socker, vatten och glykos i en tjockbottnad kastrull, använd termometer så går det snabbare att komma upp i rätt temperatur som är 120 grader
Hittade ett recept på en snabb och (förhoppningsvis) god glögg. Roligt att göra egen glögg och bjuda på, dessutom ser den så fräsch och fin ut att ha på bordet
Klicka ut smeten på bakplåtspapper, grädda i ugnen i ca 12 minuter på 175 grader. Så här till jul är det mysigt att bjuda sina vänner, släktingar eller kollegor på lite glöggmingel
Samlar ständigt på mig goda recept och inspiration på nätet och ifrån tidningar. I tidningen Buffé från Ica blir man ständigt frestad att prova på nya rätter och smaker
12-14 dl vetemjöl. LUCIA imorgon och gissa vad jag ska bjuda på för recept, ja varför vara orginell, Lussekatter såklart så ni hinner baka tills imorgon men även ett recept på Saffransbullar om man inte gillar lussekatter
Här kommer det sista receptet som innehåller saffran för i år, jag lovar. Även om saffran känns som en jul- och luciakrydda så kan man använda den året om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.