Fredag - Dansktrågbrödmed fetaost, ett äpple, valnötter och en kopp vaniljte. Äntligen fredag även fast det regnar och jag har fotboll utomhus på skolan idag, men ändå
(* Använd med fördel din kallla surdeg direkt från dvalan i kylen (detta tycker jag ger en finare syra till brödet) men om du skulle ha för lite i burken, eller om den redan är framtagen och förfriskad, går det såklart bra det med, men minska då på mängden lite)
2 bröd ca 1 kg frukt och nötter. 1 påse hasselnötter (200 g) och 1 påse mandel (200 g) (för 2 bröd) 10 dl vetemjöl 8 dl rågmjöl 1 tsk kardemumma 2 tsk bikarbonat 2 tsk salt 2 dl mörk sirap 1 liter filmjölk Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Pensla med vatten eller yoghurt, och strö över linfrön, pumpafrön eller något annat strössel. Bullarna passar bra både till frukost, eller till lunch och picknic med lite extra matigt pålägg
rågkross, linfrönochsolrosfrön. Blöt ena handen med kallt vatten och släta till ytan. Degen jäste upp som den skulle och konsistensen blev som förväntat
Bakade ett mycket gott dansktrågbrödmed öl igår, första gången jag bakar med öl och jag var rädd att brödet skulle smaka öl då jag absolut inte gillar öl, men brödet tog inte alls smak av ölet, himla mumsigt blev det i alla fall
Häll vattnet över frukt, kross, linfrö, solrosfröoch vetekli och rör om till en gröt. Tillsätt mjöl, bikarbonat, fil och sirap till frukt/grynbladningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.