2 bröd ca 1 kg frukt och nötter. 1 påse hasselnötter (200 g) och 1 påse mandel (200 g) (för 2 bröd) 10 dl vetemjöl 8 dl rågmjöl 1 tsk kardemumma 2 tsk bikarbonat 2 tsk salt 2 dl mörk sirap 1 liter filmjölk Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Blanda ihop allt utom vatten, jäst, filmjölk och sirap i en bunke. Häll över det kokande vattnet, och låt svälla under några minuter tills blandningen är fingervarm
Det här rågbrödet är riktigt gott, det blir väldigt saftigt och har mycket smak. DANSKT RÅGBRÖD. Till och med Algot som brukar vara lite kinkig med frön äter det glatt och tycker att det är jättegott
Rågbrödet behöver mogna och sätta sig i minst ett dygn för bästa smak. (* Använd med fördel din kallla surdeg direkt från dvalan i kylen (detta tycker jag ger en finare syra till brödet) men om du skulle ha för lite i burken, eller om den redan är framtagen och förfriskad, går det såklart bra det med, men minska då på mängden lite)
Det är gott med något sött efter maten men det behöver inte innebära massa socker och kalorier. Det går att få till goda och nyttiga efterrätter utan att behöva oroa sig för vikten
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, och med lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
rågkross, linfrön och solrosfrön. Degen jäste upp som den skulle och konsistensen blev som förväntat. Jag har tagit receptet från 'Matklubben', men det kommer från början från den danska gastronomen och skribenten Camilla Plum
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.