En värmande linsgryta med indiska smaker. Jag har länge velat visa er en god linsgryta. ohlala så gott. Jag skämms inte ett dugg för att publicera mitt andra vegetariska recept denna veckan
Jag kan ibland riktigt känna att kroppen kräver en smakrik och ”ren” linsgryta utan konstigheter. Egentligen kan den vara klar att avnjutas inom 20-30 minuter men jag föredrar att koka den lite längre, uppåt 40 minuter. Tillsätt ingefära, vitlök och chili och fortsätt att steka på i ca 3-4 minuter. Related 20-30 minuter m
Den här försvenskade, krämiga, indiskalinsgryta var riktigt smarrig. Indiska maträtter kan ibland vara rätt så kryddstarka och därför inte riktigt falla alla i smaken
Koka linserna i ca 5-10min. 2 dl Grönalinser/Rödalinser. 1. (beroende på vilka linser du använder). 2. Stek lök, paprika och vitlök i kokosolja, blanda i röd currypasta
En indisklinsgryta får det bli. Måndag igen och köttfri dag. Servera med basmatiris, turkisk yoghurt, nybakat naanbröd och chutney (recept här i bloggen)
Låt allt småputtra under lock i 15-20 minuter. Servera grytan med naanbröd och en klick matlagningsyoghurt Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 77 1 st röd chili
Indisklinsgryta som också kallas dhal är en av de mest kända. Det indiska köket, som hör till ett av världens kryddstarkaste, bjuder på många vegetariska rätter
Servera indisklinsgryta med koriandersallad, krasseyoghurt och naanbröd. Fräs potatis, rödlök, ingefära, tomat och pressad vitlök i lite olivolja i en stekgryta, 1-2 minuter. Tillsätt kryddblandningen och fräs ytterligare 2-3 minuter
Skriv utE-postFacebookTwitterTumblrPinterestGillaGilla Laddar. Jag kan ibland riktigt känna att kroppen kräver en smakrik och ”ren” linsgryta utan konstigheter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.