Ställ ugnen på 175 grader. Lägg ett bakblåtspapper över hela formen. Vispa ägg och strösocker poröst. Grovhacka sötmandlen, och rör ihop med mjöl och bakpulver
Som tårta gjorde vi en Fryst Daimtårta med mandelmarängbotten. I dag fyller min stora älskling år. Det har vi firat med skönsång och paket på morgonkvisten och kalas med Johans familj i eftermiddag
Som tårta gjorde vi en Fryst Daimtårta med mandelmarängbotten. I dag fyller min stora älskling år. Det har vi firat med skönsång och paket på morgonkvisten och kalas med Johans familj i eftermiddag
De valde tårta och det blev denna daimtårta. 1/2 tsk bakpulver. 1/2 tsk bakpulver. Våra tvillingar fyllde 9 år i S E P T E M B E R men kalaset för kompisarna hade vi igår kväll
1/2 tsk vaniljsocker. 1/4 tsk vaniljpulver. 1/2 tsk vaniljsocker. 1/4 tsk vaniljpulver. En otroligt god och naturligt glutenfri tårta med seg mandelbotten och krämig daimglass
Jag bakade två olika sorters tårtor, en dajmtårta och en chokladmoussetårta. Dajmtårtan var min absoluta favorit hos mig när jag var liten, en god, seg nötbotten sen dajmglass ovanpå
Låt daimtårtan stå kallt en stund före servering. 3/4 dl kakao. 3/4 dl vatten. Sätt ugnen på 200 grader. Mal mandeln, smält matfettet och låt det svalna
Mal mandeln. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner bakpulvret i mandeln,rör ner det i smeten. Häll smeten i en rund form med löstagbar kant, ca 24 diameter
Mandelbotten. Sätt ugnen på 175 grader. Skåla, skala och finmal mandeln. Vispa äggvitorna styvt. Tillsätt strösockret och vispa tillsammans tills styvt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.