Förbered kött och lök som i vårt recept. DAGENSRECEPT15-02-08KINESISK BIFF MED LÖKNågot mer snabblagat, aptitretande och bekvämt än kinesisk biff med lök kan man knappast tänka sig. 4 portioner500 g benfritt nötkött av innanlår1 msk matolja1 tsk salt2 krm svartpeppar2 msk soya1 dl vatten4 - 5 stora gula lökar3 dl vatten1 krossad vitlöksklyfta1 msk potatismjöl eller maizenaSkär köttet i mycket tunna strimlor
Man tar en bit och kastar upp den på väggen - sitter den kvar är den klar. DAGENSRECEPT14-09-16. 5 - 6 portioner. Från Nya Mästerkocken 1985 5 - 6 portioner
Kavla ut smördegen - bägge plattorna - till en avlång platta. I övrigt som i vårt recept. Pröva med sticka - den köttsaft som ev sipprar ut ska vara genomskinlig och klar
Gott att servera till kött- eller fiskrätter. Dessutom är det behändigt att laga allt i en gryta - det blir inte mycket disk och grytan är också trevlig att servera maten ur
Glasera den färdiga kakan med florsocker utrört med litet nypressad citron- eller apelsinsaft. Välj alltid storlek på formen efter vad som anges i recepten
DAGENSRECEPT14-12-26KÖTTFÄRSRULADERKöttfärsrulader är en fin variant på antingen köttbullar eller pannbiff. 2 purjolökarvatten, salt1 - 1 1½ dl riven ostSkölj och ansa purjolöken. Späd med litet vatten eller purjolöksspad och låt ruladerna sakta eftersteka på svag värme 7 - 10 minuter
Paellan är något av Spaniens pytt-i-panna och variationerna är oändliga. Grillkycklingar är i allmänhet mindre, så räkna med att du behöver två stycken till detta recept
Häll över lök- och kryddblandningen, hetta upp alltsammans och servera med kokt eller råstekt potatis, marinerade tomater eller grönsallad, gärna bönor eller ärter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.