Visste ni att det är kladdkakans dagidag. Dettarecept vann kladdkakeracet i år, en baktävling för barn, prova och se om ni tycker att det var en värdig vinnare
Det är alltså bäst att tillaga den samma dag du köpt den (det där har förändrats nu. Låt ströbrödet svälla i vätskan en stund och späd därefter färsen med ströbrödsblandningen, litet i sänder, till en smidig och jämn färs
Då blir det visserligen ingen riktig ratatouille, men ändå en mycket smaklig grönsaksrätt. Det är viktigt att lergrytan med lock får ligga i blöt i kallt vatten varje gång före användning
DAGENSRECEPT14-12-26KÖTTFÄRSRULADERKöttfärsrulader är en fin variant på antingen köttbullar eller pannbiff. 4 portioner400 g nötfärs100 g fläskfärs2 kokta kalla potatisar1 ägg1 tsk salt2 krm vitpeppar1 krm paprikapulver1 msk potatismjöl1 dl vatten1 dl kaffegrädde2 msk smör eller margarin1½ dl vatten eller purjolöksspadstrimlad purjolökFyllning. 2 purjolökarvatten, salt1 - 1 1½ dl riven ostSkölj och ansa purjolöken. Bred ut färsen på ett vattensköljt skärbräde och dela in den i 12 jämnstora rutor. Ca 25 minuter att förberedaCa 10 minuter att efterstekaVariation. Du kan också röra ned 1 dl crème fraîche i skyn efter det att du tagit upp ruladerna
Matrecept. Här kommer recepet på det koreanska marinerade köttet Bulgogi som jag lovade att lägga upp. Bulgogi betyder eldkött på koreanska och det är inte för att det är starkt utanför att det traditionellt tillagas över eld
Servera bröd till och doppa det i det goda spadet som bildas. I övrigt som i receptet. Det finns en mängd olika tips för dem som vill bli kvitt vitlöksdoften/lukten
Här kommer det utlovade receptet på gårdagskvällens smarriga räksallad. Idag fanns det massor över i salladsskålen men för att inte falla för frestelsen gav jag bort lite till mamsen, resten får Håkan äta upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.