Baconstekta dadlarmed fetaost, färska fikon och knäckesticks. Någon av gästerna var faktiskt ganska skeptisk mot de små dadlarna, men efter löfte om att få spotta ut dom om de inte passade utan att skämmas, så tror jag bestämt att hon högg in på flera stycken = ) De var riktigt goda de små rackarna
Så mycket roligt jag har hunnit med - en hemmakväll i soffan, en festkväll med goda vänner, Idas första basketmatcher, soffhäng, lunchgäster, sovmorgon, kökspyssel och en massa annat
I så fall kan du testa att göra chevréostfyllda dadlarmed bacon. Lägg dadlarna i en ugnssäker form. Skär ett snitt i dadlarna, ta bort kärnorna och fyll dem med osten
mixa ihop detta i en matberedare eller med en stavmixer och smaksätt med följande. Jag letade efter lakritskola och lakritschoklad när jag var i Italien sist och ville köpa med mig något godis hem men hittade inte denna kombination alls
Koka upp dadlar, farinsocker, sirap, kakao och vatten i en liten kastrull. Sänk sedan värmen och låt sjuda tills dadlarna löst upp sig och vattnet kokat bort
Det rökiga och salta från baconen tillsammans med det söta från dadlarna blir så fantastiskt ihop att de gör små glädjeskutt i munnen, och ädelosten är liksom pricket över i
Använd färska dadlar. Baconet ska vara aptitligt och lite knaprigt när dadlarna är färdiga. Titta till dadlarna efter 5–6 minuter och rulla dem gärna ett varv
Bli nu inte avskräckta(med tanke på hur de ser ut). När vi var på restaurang Mañana(tapasrestaurang) i Göteborg senast rekommenderade servitrisen baconlindade dadlar och det var hur gott som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.