Snitta dadlarna på längden och kärna ur dem. Baka i 225° varm ugn i ca 10 minuter tills baconet är knaprigt och servera på fat eller liten snapasgaffel
Rör ut jästen i den kalla mjölken och tillsätt sedan ägg, socker och mjöl. Tillsätt därefter nötter och russin och blanda så att de blir jämt fördelade i degen
Imorgon ska vi till våra grannar och ha glöggknyt på kvällen. Ena sorten fylld med gorgonzola och persilja och den andra fylld med grön pesto och parmesan
Hej, kort skoldag idag och har sedan bara hängt hemma och bakat och ätit, lite för mycket faktiskt. Att överäta nån gång ibland är absolut ingen fara, du kommer inte gå upp i vikt eller förstöra ämnesomsättningen för att du nån gång i veckan hetsätigt, dock ska man försöka att inte hetsa då det kan leda till att man får problem med stress och sånt senare
"Köpis vaniljglass" innehåller mjölk eller mjölkpulver, ibland även äggpulver, socker, maltodextrin, stärkelsesirap, mjölkprotein, emulgeringsmedel, och aromer som vanillin (som inte ens är snarlik vanilj)
Idag bjuder jag på arabiska kakor med dadlar och valnötter med en touch av kardemumma. Det är en vanlig kaka i mellanöstern som man äter till Eid och till vardags
Jag bakar oftast minst en gång i veckan, och har hittat ett koncept som jag tycker fungerar. Däremot blandar jag mjölsorter och andra ingredienser ganska hejvilt, och försöker variera innehållet så att jag får i mig så mycket olika nyttigheter som möjligt
Men konsistensen är den samma, och sättet man äter den på. Det här är nämligen en grön raw food yoghurt som består av blötladga cashewnötter, dadlar för sötman och spirulina för färgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.