Då kör vi på igen...med ännu en veckas helgmeny..fredag 22 maj till och med söndag 24 maj 2015..
Att vara mamma och gilla livet
Att vara mamma och gilla livet
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 22 maj till
  • 24 ma
  • 20 ma
  • 22 maj
  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 3 krm spiskummin
  • 3 krm cayennepeppar
  • 1 msk torkad mynta
  • (blötlagda trägrillspett)
  •  
  • Servering
  • potatisklyftor
  • tacosalsa
  • creme fraiche vitlök och örter
  • sallad
  • valfri god glass
  • färska valfria bär
  •  
  • Nougatsås
  • 100 g dubbelnougat
  • 25 g mörk choklad
  • 25 g ljus choklad
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl creme fraiche
  • 200 g philadelphiaost, naturell
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 lime finrivet skal, samt saft från 0.5
  • 8 st digestivekex
  •  
  • Servering
  • malen kanel el kardemumma
  • 2-4 passionsfrukter
  • Vispa samman creme fraichen med osten och vispa sedan i vaniljsocker, limeskal och saft.
  • Krossa kexen och varva sedan smulorna med cheesecakesmeten i höga glas. Toppa med en nypa kanel eller kardemumma samt urskrapet av passionsfrukterna.
  • 4 port ris
  • 4 kycklingfiléer 1 msk olja
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 0.5 dl chilisås
  • 1 msk oregano
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1.5 dl riven ost
  • 250 g broccoli
  • (gillar ni mkt sås, så gör dubbelt recept)
  •  
  • Ugn
  • 5 dl Arla vaniljvisp
  • 200 g non-stop godis
  •  
  • Servering
  • chokladsås

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.