Arabisk mat är alltid bra, för man kommer långt med en begränsad kassa. På lunchmenyn idag stod ris som i Mellanöstern, kolgrillad kefta, ruccola och rostade pumpafrön
2 dl rundkornigt ris, arborio eller carnaroli. 800 g fläskkarré i bit 4 msk olivolja till stekning 2 röda paprikor, delade och urkärnade 2 tomater, i klyftor 1 gul lök, i klyftor 6 vitlöksklyftor 4 råa chorizokorvar salt och svartpeppar 0,5 msk rökt paprikapulver 3 dl vitt vin 6 dl kycklingbuljong 2 dl rundkornigt ris, arborio eller carnaroli
Då kan det passa extra fint med en värmande currygryta när man kommer hem. Svart ris blir oerhört vackert till men du skulle även kunna servera rätten tillsammans med quinoa, bulgur eller varför inte nudlar
Koka samtidigt upp rismed lite salt + en klick smör i en kastrull enligt beskrivning på paketet. Man kan strunta i bananerna om man vill, men de tillför en härlig friskhet i smaken, tycker jag
Strö över kikärtor, ärter-majs-paprika, purjolök oc cashewnötter. Häll ungefär hälften över gratängen, strö över mera ris – tänk på att riset växer och ska få plats, och garnera ovansidan medbanan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.