Curry- och ananassås
Milda.se
Milda.se

Curry- och ananassås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 msk Milda Culinesse
  • 1 msk curry
  • 1½ msk vetemjöl
  • 3½ dl vatten
  • 1½ msk flytande konc grönsaksbuljong
  • ½ dl Milda Mat
  • 2 fintärnade anansringar
  • 1-2 fintärnade skållade tomater
  • salt och mald svartpeppar

Beskrivning

    Häll matfett i en tjockbottnad kall kastrull. Ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. Den idealiska stektemperaturen är uppnådd när bubblorna försvinner.

    Lägg i curryn och låt det fräsa ett par minuter. Strö över vetemjöl och rör om. Späd med vatten och buljong, låt såsen koka i ca 3 minuter.

    Runda av såsen med Milda Mat. Blanda ner ananas och tomatbitar. Smaka av med salt och peppar, hetta upp såsen.

    Servera såsen till t ex kokt, stekt eller grillad fisk eller skaldjur.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.