På sistone har det postatsganskamånga recept med curry – en krydda vi sällananvänderhemma – så jaghar gått med ett sug efter något i curryväg ett bratag nu
Köttfri måndag = Curry bowl Vi försöker varieramatenhemma så gott det går med tanke på barn och deras inte allt för varierande önskemål… Vegetariskt händer tyvärr inte så ofta som jagönskat
Rör ner de torrakryddorna och currypastan och låt dem fräsa med en stund. Den råkallavinterkylanlockarframmångavärmandematidéer, den gången med inspiration från Indien eller i allafall vår tolkning avindiskasmaker
Ställ åt sidan när det är klart. Tillsätt den trögflytande delen i stekpannan. 12 msk panangcurry. 13 st chilipeppar(grön eller röd, inte stark) eller 1 st paprika. 18 st thailimeblad. 140 g palmsocker. 12 st kokosmjölk(400ml)Skär bort fett från köttet och skär i tunnabitar (2x4 cm). 1Marinera köttet med 1 msk fisksås i 15 minuter. 1Skär paprika eller chili i en halv centimeter tjocka strimlor. 1Strimlalimeblad i väldigt små strimlor. 1Skaka ett kokosmjölkpaket ordentligt och häll i stekpannaca 4 dl och koka upp. 1Tillsätt marinerat kött och låt sjuda i 20 minuter på låg värme. 1Ställ en annanstekpanna på medium värme. 1Skaka inte det andrakokosmjölkpaketet. 1Tillsätt 2 msk curry och blanda ihop med kokosmjölken. 1Stek tills oljan kommer ut från kokosmjölken (se bilden). 1Ta köttet från den förstastekpanna och lägg i curryblandningen och blanda väl. 1Häll i resten av kokosmjölken från förstastekpannan och blanda ordentligt. 1Sänk plattan till svag värme. 1Tillsätt strimladelimeblad, strimlad chili, paprika, palmsocker och 1 msk fisksås. 1Låt koka i 4 minuter och stäng sedanav värmen. 1Servera med ris och vanligsallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.