Det här receptet är en variant på cupcakes från Leilas "A piece of cake". Smaksätt medcitronsaft. Dekorerade med lite frukt blir det som en liten bakelse
Fyll formarna till hälften med muffinssmet och strö kanelfyllningen över smeten. Vispa smör och socker pösigt i en annan med elvisp och tillsätt äggen, ett i taget
Till frostingen använde jag mig av samma som jag hade till mina morotscupcakesmed ingefära. Men denna gång smaksatte jag smeten med lite rivet skal och saft av lime ochcitron
Blanda mjölken med smöret och häll ner i smeten. Vispa till en jämn glasyr med elvisp. Vispa ihop färskost och smör, rör i florsocker, citronskaloch hushållsfärg
Kycklinglårfiléer med smak av kanel, chili ochcitron. Lägg ner kanelstängerna längs sidan i grytan (så att den under tillagningen kommer i kontakt med vätskan som bildas)
Krydda medkanelochcitron. Vill du ha längre hållbarhet, tillsätt Atamon som konserveringsmedel. För herrans massa år sen kokade jag denna kiwimarmelad, rent improvisatoriskt och den blev sådär galet god så den tog verkligen slut i ett nafs
Koka upp mjölken och grädden medcitronzestochkanelstång. Bränn sockret med gasolbrännare. Plocka sedan upp kanelstången, koka upp blandningen igen och vispa ner äggulan
Lägg äpplena i en kastrull tillsammans med vatten, kanelstångochcitronsaft. Här om dagen kom grannen över med en hink med blandade äpplen och idag bubblade det saft på spisen så att det doftade härligt långt ute på gatan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.