Det var såå gott så jag satt och njöt av varje tugga. I helgen gjorde jag denna asiatiska lax. Laxen blev perfekt och bara föll isär och smälte i munnen
Just nu är vi inne i en period där våra smaklökar skriker efter asiatiska smaker och vi går omkring och drömmer om att få tag på ingredienser så som fermenterade svarta bönor och miso bland annat
Skär alla grönsaker i tunna stavar och strimlor. Plocka örterna och placera på ett stort fat. Skiva biffen i tunna skivor, salta och peppra samt stek i stekpanna på hög värme
Satt och tittade på Rick Stein Far Eastern Odyssey här om dagen. Ett fantastiskt program där Rick Stein reser runt i bland annat Cambodia, Vietnam, Thailand, Sri Lanka och Malaysia och utforskar deras matkultur
Snorpapper och näsdroppar har förgyllt vår helg… grrrr. Det tillhör ju också livets god, så nu bjuder jag på smarriga asiatiska kräfttubes som passar perfekt innan maten till lite cava eller mousserat vin
Förra veckan fick jag upp ögonen för kalkonfärs och när jag googlade runt lite på kalkonrecept hittade jag ett recept på asiatisk kalkon som jag tyckte lät spännande
Skrev även att jag skulle försöka göra rätten hemma och sagt och gjort. Det blev ju självklart inte exakt lika men det var väldigt nära, och minst lika gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.