1 påse babyspenat 1 påse machesallad 2 st stora päron ( vi använde conference) 100 gram valnötter 50 gram hyvlad parmesanost 2 msk olivolja Saften av en citron Salt peppar Gör så här. 100 gram valnötter
Forma bitarna till runda bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl och låt degen jäsa övertäckt med plastfolie ca 40 minuter
Skölj av dem och torka torrt med papper. Ansa rädisorna och tag dem en och en i handen. Rulla runt den mot den vassaste sidan av ett rivjärn så att de "skadas" en aning
För mig som är vegetarian så är det jätteroligt med riktigt bra vegetariska restauranger. I vilket fall som helst så stannade vi på vägen till strandorten på Cranks och åt en toppenlunch
Koka en gröt av 3 dl mjölk, linfrön och havregryn. Låt den svalna. Värm 2 dl mjölk till fingervarmt. Smula jästen i en bunke och häll lite av mjölken över
Cranks bullar 6 bullar 1½ dl filmjölk 3% 25 g jäst ½ tsk salt 1/4 dl rapsolja ½ dl rågflingor Ca 3½ dl grahamsmjöl 1. Värm filmjölken till fingervarmt (37 grader), blanda sedan filen med jästen
Receptet kommer från Arla Det är ett bröd som påminner väldigt mycket om morotskaka och det smakar fantastiskt tillsammans med crème fraiche och honung
Jag valde att ha röran i savoykålblad ihop med lite strimlade morötter och rödkål. Denna röra på valnötter och soltorkad tomat tycker jag blev väldigt god
Smaken skulle jag beskriva som ett lite sötare vetebrödmed en mild valnöttssmak. Valnöttsbrödet nedan är ett vetebröd där jag har använt rågsurdeg för att få lite rågsmak
Blanda de hackade valnötternmed kokosnötsmjölet i en bunke. Det regnade ordentligt när jag kom hem från jobbetså jag började med att leta efter ett nytt recept som jag kunde testa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.