Glass är lite av min nya passion sedan jag blev introducerad till det där enkla glassreceptet med grädde och kondenserad mjölk som man hittar lite överallt
Kanderad frukt- och nötblandning2,5 dl strösocker 2,5 dl vatten 1 msk glykos 8 krm ättiksprit 12 % 200 g blandade nötter (naturella) 200 g torkad frukt, skuren i små bitar (t ex tranbär och aprikoser)
Dela vaniljstången på längden och koka upp tillsammans med mjölken. Kanderadenötter. Smält smöret i en stekpanna, häll i nötterna och mata sedan i florsockret lite i taget så att det smälter
Vänd runt tills de är täckta med karamelliserat socker och det börjar knäppa lite i nötterna. Ska lyxa med ett avsnitt av Dexter till fikat för att komma igång
Den är enkel att göra och så får man möjlighet att imponera på gästerna när man bränner av råsockret med en brännare (ser lite proffsigt ut) för att få den där snygga karamelliserade ytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.