2,5 dl vispgrädde. 250 g frysta hallon. 2 Värm upp grädde, socker, lakritsextrakt, hushållsfärg. 5 Låt stelna i kylen i ca 2 timmar. 2 Koka purén med sockret till hälften återstår. 4 pers 2,5 dl vispgrädde. 250 g frysta hallon. 2 Värm upp grädde, socker, lakritsextrakt, hushållsfärg. 5 Låt stelna i kylen i ca 2 timmar HALLONSÅS. 2 Koka purén med sockret till hälften återstår
2 dl socker. 1/2 tsk vaniljpulver . 2 tsk bakpulver. Sätt in kakan i 200 grader varm ugn, sänk genast temperaturen till 175 grader och baka av i cirka 30 minuter. Häll upp i skål och ställ i kylskåpet i minst 5 timmar (helst ska den dock stå över natten). 200 g valfria bär (hallon, jordgubbar, blåbär). 2 tsk marsanpulver. 250 g florsocker. 2 tsk kokhett vatten. 4 ägg 2 dl socker. 1/2 tsk vaniljpulver. 2 tsk bakpulver
Fem coola kolor . Den senaste tiden har jag känt ett närmast orimligt sug efter hemlagad kola. I dag kan jag inte hantera det längre, utan tänker ge efter totalt och koka så många sorter jag orkar
torsdag, den 18 december 2014, kl. 27Såcool jultårta. Det var ett bidrag till tävlingen Årets Tårtbagare – Tårtdekoration 2013, insänt av Liselott Lindberg. tårta 18 december 2014, kl. 27Såcool jultårta
Skär spetskålen i klyftor och dela brysselkålen i halvor. Lägg spetskålen i en långpanna. Koka upp den syrade grädden och häll över spetskålen i långpanna och strö över dragon
Jag kommer här dragandes med kål. Denna gång är det savoykål som jag använt, som för mig är en ganska ny bekanskap, men som gärna får vara återkommande i mitt kök
Vänd ner kål och äpple. ca 700 g vitkål (strimlat). 2 röda äpplen. 2 dl yoghurt. 1-2 msk vitvinsvinäger. Smaka av yoghurten med peppar, salt, pepparrot, vinäger, och socker
Släng på kålen och grilla ordentligt på direkt värme. Lägg upp kålen på ett fat. eller spetskål. 2 färska vitkålshuvuden eller spetskål. Skrubba den ren och rosta i ugnen på 225 grader. 2 färska vitkålshuvuden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.