Om ni är sugna på något annat än pepparkakor och lussekatter till helgfikat kan jag verkligen rekommendera dessa mjuksega chokladkakor medbitaravvit choklad
Och det blev lite mjuksega cookiesmed daim och vit choklad. 150 g smör2 dl muscavadosocker1 dl strösocker1 ägg4 dl vetemjöl1 tsk vaniljsocker1 tsk salt1 tsk bikarbonat100 g daim100 g vit chokladRör smör och socker smidigt. 2 dl muscavadosocker
dessa kakor smakar ungefär som de där mjuksega cookiesarna som man köper hos seven eleven. dock inte att äta rent så som man kan göra med en kaka Marabou mjölkchoklad, men vit choklad tycker jag är oerhört tacksamt i bakverk och så är det snyggt också
Bryt chokladen i mindre bitar och temperera detta över en kastrull med vatten. Blanda samman resten av de torra ingredienserna med en ballongvisp eller en vanlig visp
170 g smör 180 g macadamianötter [2,5 dl] 140 g farinsocker [2 dl] 120 g strösocker [1,5 dl] 55 g ägg [1 st] 15 g äggula [1 st] 300 g vetemjöl [5 dl] 3 g bikarbonat [0,5 tsk] 2 g salt [0,5 tsk] 4 g vaniljsocker [1 tsk] 250 g vita chokladknappar
En söt, rund smak av lakrits och knapriga söta chokladbitar i. Så skulle jag beskriva dessa u n d e r b a r a cookies som var något av ett "experiment", som jag brukar kalla det
Här garnerad med grädde, kiwi, nektarin och hackad mörk och vit choklad. 150g vit choklad150g smör2 dl socker 1 dl vetemjöl1 tsk vaniljsocker3 äggSmält choklad och smör i ett vattenbad. 150g vit choklad
Men det är några som inte tycker om smaken av bovetemjöl, så jag testade med kokosmjöl, majsmjöl och potatismjöl idag istället och det blev en annan smak och kokosmjöl har en förmåga att dra till sig vätska väldigt mycket så det blev mindre mjöl
Dessa var riktigt goda,så där lite sega som man vill ha cookies men ändå knapriga och med chokladen som smälter i munnen så kan man inte låta bli och ta bara en, nä här blir de ett par stycken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.