Grillad fläskfilé med confiteradvitlök och bacon gjorde jag på önskemål av min frus syster Maggie. Det här receptet på grillad fläskfilé med confiteradvitlök och bacon är inspirerat av just den boken, Anthony Bordains franska kök
Confiteradvitlök. Det senaste jag provade att confitera var vitlök efter att jag hade sett ett recept i Bon Appetit, men det var med smör och kändes lite vanskligt, så jag använde olja istället
Jag serverade det tillsammmans med mina hemmagjorda hamburgare och en vitlöks och persiljesås. 1 klyfta riven vitlök eller 2 tsk vitlökspulver. Servera med en dip, jag blandade ihop hemmagjord majonnäs med creme fraiche 50/50, riven vitlök, hackad persilja och lite salt. 1 klyfta riven vitlök. 2 tsk vitlökspulver
I söndags hade jag tänkt prova Thomas Kellers recept på confiterade anklår, men insåg när jag läste receptet att en dag liksom inte riktigt räckte till
Dela vitlöken i klyftor. Slå av vattnet och spola av vitlöksklyftorna i kallt vatten, skala dem. Koka upp vatten i en kastrull och låt vitlöksklyftorna koka cirka 1 minut. Efter tre dygn hälls vitlöken och vinägern i en kastrull, får koka upp och koka cika 1 minut. 2-3 vitlökar
Confiterade anklår med rödbetor, chévreost och baconinfuserade puylinseranklårankfettkryddor (t ex rosmarin, vitlök)kokta rödbetorchévre i grova smulorpuylinserbacon (gärna från Bondens i Hötorgshallen)Packa anklåren tätt i en kastrull, häll på ankfettet och eventuella kryddor
Blev helt kär i ett stycke kött för en tid sedan, nämligen confiterad fläsksida. Confiterad fläsksida (för fyra)800-1000 g fläsksida utan ben, med svål3/4 dl havssalten näve färsk timjamen näve färsk rosmarinca 1 kg ankfett eller 1,5-2 liter rapsolja (själv använde jag rapsolja)Mortla salt och örter eller kör i en kryddmixer till en sörjaMassera örtsaltet i fläsksidan och låt vila i kylskåpet i ca 4-5 hLägg ugnen på 90 graderSkölj fläsksidan ifrån saltet, torka väl med hushållspapperLägg fläsksidan i en ugnsform, häll på fettet så det täcker hela skapelsenLägg formen i ugnen för ca 10-12 h (täck med folie)Ta ut fläsksidan ur formen och lägg på ett fat och avkylasNär köttet är avkylt kan du täcka det med folie och lägga på en tyngd så köttet pressas ihop, den är lättare att skära då
I år har jag för första gången odlat vitlök (med framgång) och nu börjar det bli dags för skörd. Inlagd vitlök är mildare än rå vitlök och god att ha som tillbehör till mat eller ingrediens i en sallad eller så
2-3 kinesiska vitlökar. Värm på detta ej för hett då bränns vitlöken vi hade ca 400 gr kokt scampi denna gången och den skall ju bara värmas på om du har då rå scampi vilket nästan är godare då dessa får mer smak så får man ju köra dessa längre tills de blir klara men ej för länge då kan de bli sega tyvärr. 2-3 kinesiska vitlökar
Var och letade lite matinspiration och fastnade för de här goda champinjonerna, vitlöks, och chilimarinerade champinjoner, som gav stor utdelning för liten insats i köksregionen
Rör i saffran, vitlök, chili, yoghurt och tomatpure i en större bunke. Saffran/chili/vitlök kyckling (4 personer). 2 pressade vitlöksklyftor. 2 pressade vitlöksklyftor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.