I söndags hade jag tänkt prova Thomas Kellers recept på confiterade anklår, men insåg när jag läste receptet att en dag liksom inte riktigt räckte till
Det blev den godaste lammbog jag ätit, att det dessutom är så lättlagat gjorde inget alls. Â Den redan i bitar styckade lammbogen la jag upp i en ugnsform, gned in med salt och peppar, späckade med vitlöksbitar och färsk rosmarin
Confit de canard (confiterade anklår) har blivit en riktig höstfavorit och denna gång fick de små låren sällskap av klassiska tillbehör som rödbetor, chévreost och puylinser
Blev helt kär i ett stycke kött för en tid sedan, nämligen confiterad fläsksida. Confiterad fläsksida (för fyra)800-1000 g fläsksida utan ben, med svål3/4 dl havssalten näve färsk timjamen näve färsk rosmarinca 1 kg ankfett eller 1,5-2 liter rapsolja (själv använde jag rapsolja)Mortla salt och örter eller kör i en kryddmixer till en sörjaMassera örtsaltet i fläsksidan och låt vila i kylskåpet i ca 4-5 hLägg ugnen på 90 graderSkölj fläsksidan ifrån saltet, torka väl med hushållspapperLägg fläsksidan i en ugnsform, häll på fettet så det täcker hela skapelsenLägg formen i ugnen för ca 10-12 h (täck med folie)Ta ut fläsksidan ur formen och lägg på ett fat och avkylasNär köttet är avkylt kan du täcka det med folie och lägga på en tyngd så köttet pressas ihop, den är lättare att skära då
Lammbog med benet kvar har långlagats i ugnen med örter och vin för en härligt mustig smak, till bogen serveras ugnsbakade tomater och rostade sötpotatishalvor
Nä, jag köper hellre två kilo lammbog. Lägg ner lammbogen, rör runt och var lite elak mot köttet. Grilla sedan bitarna med lammbog tills dess att köttet är saftigt rosa
Marinad. Blanda honung, tomatpuré, soja och hackad vitlök. Smaka av med salt och chilipulver. Lägg kycklingklubborna i en ugnsfast form och fördela marinaden över
Ingredienser ugnsstekt lammbog. en bit lammbog. Lammbogen hade legat i ugnen i ca 4 timmar och var klar men vi var ju tvungna att ha något till och då blev det ugnsrostad potatis och så gjorde jag en fantastiskt god sås av skyn som blivit av lammet
Confiterade, stekta griskinder med salviasås och ugnsbakade grönsaker, 2 portioner. Annorlunda styckdetaljer har varit på tapeten ett bra tag nu, och det är nästan skrattretande att vi betalar dyra pengar för att äta de billigaste styckdetaljerna på restaurang för att vanligt folk glömt bort hur man tillagar annat än filé och kotlett
Confitering är när man tillagar något i någon form av fett under en lång tid på ganska låg värme. Något som passar utmärkt för detta är svamp – i det här fallet trattkantareller
glasburkar med lock. 1små tomater, gärna i olika färger, så att det fyller din glasburk. 1blandad svamp, t ex kantareller, karl johan, ostronskivling, så att det fyller din glasburk
Det är nästan löjligt enkelt. Först gnider man in en bit lax med salt och kryddor. Sedan lägger man fiskbiten i en ugnsform och häller på massor med olja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.