Det blir gott, men ingen Clamchowder. Clamchowder - musselsoppa 360 g musslor i lake 4 medelstora potatisar 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 tärnad morot om det finns 1 tärnad bit rotselleri om det finns 100 g skivat, rimmat sidfläsk eller bacon (hoppa i nödfall över) 6 dl grönsaksbuljong (vatten, buljongtärning eller fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde salt och peppar 1 citron 2 msk hackad persilja (önskvärt) 1 msk Maizena (eventuellt) Häll av musslorna, spara spadet. Läs även andra bloggares åsikter om musslor , clamchowder , båtmat , konserv 360 g musslor i lake
Häll av musselspadet (mensläng det inte). Skär fläsk och potatis i tärningar och hacka löken. Fräs fläsk och lök i smör i en kastrull eller soppgryta tills det fått lite färg
När jag och min familj var i Stockholm för ett tag sedan åt vi på restaurang och till efterrätt beställde jag cheesecake, ända sedan dess har jag varit sugen på att baka egen cheesecake
Musselsoppa eller moules marinières är en mycket god rätt och enkel att tillaga. Något att tänka på är att välja musslor som är lite mindre i storlek då jag tycker att de levererar mer smak och blir trevligare att äta
Obs. Ypperlig att göra dagen innan man ska servera den. Ingredienser. 150 g digestivekex50 g rumstempererat smör400 g Philadelphia Naturell Original2 dl strösocker4 st ägg0
Min fina vän Mats tipsade om den här supergoda coleslawn han gjort (finns här) och efetrsom jag älskar coleslaw OCH senap så svängde jag ihop den en kväll förra veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.