Klä formen med bakplåtspapper och pensla det med matfett. Sikta i de torra ingredienserna i ägg- och sockerblandningen och rör om med några tag i smeten
Citronsockerkaka (en form). Jag dekorerade kakan med glasyr och färska jordgubbar, jättegott. Glasyren blandar jag alltid ihop på frihand med florsocker och kallt vatten är basen, och även här kan du smaksätta med citron om du vill
En ljuvligt fluffig god sockerkaka med smak av citronDetta behöver du. 50 gr smör1dl kokande vatten2 ägg2 dl socker3 dl glutenfri mjölmix2 tsk bakpulverrivet skal från en hel citronGör så här. Sätt ugnen på 175 graderSmält smöret med vattnetVispa ägg och socker pösigtRiv det gula av citronenBlanda sedan i smöret -vattnetcitronskal och rör ihopSist blandar du i mjölmixen ochbakpulvret, försök att inte blanda såhårt så att smeten sjunker ihop
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Här är recept på Glutenfria frallor. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet. Låt degen stå och svälla medan du värmer ugnen, i 10 min. Värm ugnen till 200° och klä en plåt med bakplåtspapper. Forma 6 st platta bröd, pensla med ägg och strö på sesamfrön
Vispa några minuter med elvisp till du fått en fin jämn smet. Känn med sticka att de är klara. Vispa sedan i omgångar ner florsockerblandningen varvat med den mjölkersättning du valt i det mjölkfria margarinet
Smula jästen i en bunke och lös upp den med vatten och olja. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. 50 g jäst1/2 dl rapsolja5 dl fingervarmt vatten3 msk sirap1 tsk salt2 msk fiberhusk11 dl glutenfri mjölmix. Nagga med gaffel och låt jäsa i 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter. 11 dl glutenfri mjölmix
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.