Även om det är en citronpaj så är den ganska söt, därav valde jag att inte sockra hallonsåsen. Som ni vet har det blivit många recept innehållande citron hos mig det sista och idag kommer grand finale, nämligen en citronpaj
Koka upp hallonen, smaksätt med vanilj- och florsocker till såsen har rätt sötma. Hallonsås. Mördeg. 2,5 dl vetemjöl / 0,5 dl florsocker / 1 tsk vaniljsocker / 150 gr smör
Citronpajer finns det massvis med olika recept på. Det tar lite tid med att man måste vänta och så, men att röra ihop grejerna och så tar inte särskilt lång tid
Garnera gärna med lövtunna skivor citron och servera med löst vispad grädde. 1Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. 1Nagga med en gaffel och låt stå i kylskåp, 20-30 minuter
En härlig fredag som har spenderats i köket med roliga saker och självklart har det njutits av ljuvlig citronpaj som blev om möjligt ännu godare dagen efter
En syrligt god och kladdig citronpajmed sälta som på franska heter Tarte au Citron. Börja med att blanda pajdegen, mjöl, socker, salt och tillsätt det kalla smöret och smula sönder allt med fingrarna till en deg snabbt
Kvällen före Valborgsmässoafton invigde jag Ramlösa Kvarnmjölet Patisserie från samarbetet med Smakbox med att baka en citronpaj tänkt till lördagen och Valborgsmässoafton
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.