En mycket enkel men väldigt god kyckling med rena smaker, åt vi i dag till söndagsmiddag. Jag fyllde den helt enkelt med en röra av hackad bladpersilja, massa vitlök, lite olja, örtsalt och pressad citronsaft
Som sagt så håller vi på att renovera köket hemma så det blir lite enklare tillagat nu. Temat allt i samma form eller på en plåt är utmärkt och helstekt kycklin i all enkelhet är gott även på andra dagar än fredagar
Ett recept ur boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström. Blev väldigt saftigt och gott. 1 stor kyckling i 8 bitar1 tsk salt1 rågad tsk citronpeppar1 tsk söndersmulad dragon eller oregano1 liten pressad vitlöksklyfta2-3 msk pressad citronTunt strimlat skal av 1/2 citron8 små gula skalade lökar1 inte för stor morot i smala stavar1 liten palsternacka i skivor eller bitarLägg lergrytan med sitt lock i blöt i rikligt med kallt vatten ca 30 minuter
Citronkyckling med oliver (4 pers). . Jag har en tid letat efter en kokbok med recept från Afrika. Boken heter Africa on my mind och är skriven av Marcus Samuelsson
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Sätt ugnen på 150°. Blanda vitlök, citron, sambal. oelek, olivolja och salt i en bunke. Vänd runt kycklingfiléerna i marinaden och lägg dem i en ugnsform
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.