Citronkaka
Milda.se
Milda.se

Citronkaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 1 msk Milda flytande margarin
  • till formen
  • 1 msk ströbröd
  • till formen
  • 1 citron
  • saften + skalet
  • 175 g Milda mat- och bakmargarin eller
  • 75 dl Milda flytande margarin
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver

Beskrivning

    Sätt ugnen på 180°C. Smörj och bröa en avlång sockerkaksform (1,5 l).

    Tvätta citronen och riv av skalet på ett zestjärn eller rivjärn. Pressa saften i en skål för sig.

    Vispa margarin, socker och citronskal poröst med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget och sedan citronsaften.

    Sikta ner mjöl, salt och bakpulver och blanda försiktigt. Häll smeten i formen, grädda näst längst ner i ugnen ca 40-45minuter.

    Tips: Smaksätt med 2 msk finhackade färska basilikablad. Tillsätt dem tillsammans med citronsaften. Basilikan kommer inte att ta överhand utan ge en extra smakdimension till kakan och blir en snackis vid fikabordet.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.