Sätt ugnen på 180°C. Smörj och bröa en avlång sockerkaksform (1,5 l).
Tvätta citronen och riv av skalet på ett zestjärn eller rivjärn. Pressa saften i en skål för sig.
Vispa margarin, socker och citronskal poröst med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget och sedan citronsaften.
Sikta ner mjöl, salt och bakpulver och blanda försiktigt. Häll smeten i formen, grädda näst längst ner i ugnen ca 40-45minuter.
Tips: Smaksätt med 2 msk finhackade färska basilikablad. Tillsätt dem tillsammans med citronsaften. Basilikan kommer inte att ta överhand utan ge en extra smakdimension till kakan och blir en snackis vid fikabordet.
Glutenfria citronkakor. Foto. Nicklas Tegerström. Det här är en variant av mitt recept på glutenfria syltkakor, som jag gör med hemmagjord lemon curd som fyllning
citronkaka,. 14 Apr. 19. 20. Twitter. Facebook. Mjuk citronkaka. 0kommentarer. Åhh vilket härligt väder vi har haft de senaste dagarna, solen har varit framme mesta tiden
Sätt ugnen på 175°C. Vispa smör och socker. Vispa i citronskal och citronsaft samt ägg och äggulor. Blanda ihop mjöl och bakpulver i en skål och vänd ner det i smeten
När lillebror med sambo kom över på fika var citronsmak på kakan givet. Denna gång blev det en modifierad variant av Saltå kvarns recept, men uppriktigt sagt tyckte jag nog att det blev lite
125 g smör. 3 dl mjöl. 3 msk kallt vatten. 1 tsk vaniljsocker. sätt ugnen på 200. Nyp ihop o tryck ut i en form , in i kylen nån halvtimma (inte nödvändigt)
Bara lite lite smågrinig då. men regn i fjällen är nog det sämsta tänkbara. Det blev en prommis iaf på förmiddan och nu har ungdomarna dragit till Röros men vi tar några timmar i backen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.