Citrongelétoppad pannacotta med sumac
Matarkivet | Mat, kärlek och mera mat
Matarkivet | Mat, kärlek och mera mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl kaffegrädde
  • 3 dl vispgrädde
  • 4,5 msk strösocker
  • 1 liten citron, eller 3/4 av en större
  • 1 msk sumac
  • 2 gelatinblad Gelé:
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl pressad citron
  • 1/2 dl florsocker
  • 1/2 citron någon droppe gul karamellfärg
  • 2 gelatinblad Lägg gelatinbladen i vatten. Blanda grädde, socker, citronskal och sumac i en kastrull och hetta upp. Den behöver inte koka men i alla fall sjuda, under omrörning. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ned dem i grädden. Ta blandningen från värmen och låt svalna ca 20 minuter Häll sedan upp i glas. Låt svalna helt och kyl sedan i minst tre timmar innan nästa steg.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.