500 g körsbärstomater, delade1 msk olivoljaflingsalt2 msk olivolja1 citron, rivet skal och pressad saft½ msk honung1 tsk salt1 krm peppar1 kg potatis, kokt, avsvalnad100-150 g parmesanost, hyvlad1 dl gräslök, hackadLägg tomathalvorna på en plåt klädd med bakplåtspapper
PotatisSkala mandelpotatisen och koka den försiktigt. Krossa den lätt när den kokat färdigt. Torsk. Ett alternativ till att rimma torsken är att lägga den i grovsalt och låta den dra i 15 minuter
Fräs blandningen av lök, morot, selleri, svamp och vitlök mjuk i smör. Den får gärna brynas lite. Tillsätt vin, tomater, oregano och honung och låt sjuda under lock i 20 minuter
Låt gärna lammkotletterna ligga och gotta sig i marinaden ett par timmar innan det är dags att lägga dem på grillen så blir de härligt möra och smakrika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.